0

A ka rreziqe cirkumzicioni dhe çfarë përfshijnë komplikacionet më serioze?

Si indikacione të mundshme për të kryer circumcision janë infeksionet si parafimozat e fimozat, që në një numër të konsideruar rastesh duhen trajtuar urgjentisht sepse ka patur raste strangulacioni apo shtrëngimi të prepuciumit rreth penisit me pasoja të rënda. Indikacion mjaft i shpeshtë është infeksioni apo iritimi i lëkurës nga urinimi i shpeshtë, urina me përmbajtje të lartë kripërash apo dhe pampersat jocilësore.

Gjatë përvojës shumëvjeçare në këtë fushë, kam hasur edhe mosha të rritura që vuanin nga infeksione të tipit balanopostitis me edema të glansit, deri në rrjedhje të sasive të konsiderueshme qelbi në këtë zonë, duke sjellë mjaft shqetësime tek i sëmuri dhe sigurisht edhe në cilësinë e jetës, sidomos të sferës seksuale. Asnjëherë nuk duhet hezituar apo shmangur vizita tek mjeku për këto probleme, sepse mund të lënë pasoja të padëshirueshme dhe aq më tepër të pakthyeshme kur me mjekim, këshilla dhe një ndërhyrje kaq e thjeshtë mund të rregullojë cilësinë e jetës. Pra, mjeku ndodhet gjithmonë aty, i gatshëm për t’ju ndihmuar, mos hezitoni ta kontaktoni për çdo problem.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment