A kam nevojë për antibiotikë nëse kam grip?

0
loading...

A kam nevojë për antibiotikë nëse kam grip?

Jo! Antibiotikët janë të dobishëm vetëm në luftimin e infeksioneve bakteriale, jo viruseve, dhe duke marrë medikamente, pa patur nevojë ata mund të kontribuojnë në rezistencë ndaj barnave.Përshkrimi i barnave antivirale si Tamiflu ose Rilenza mund të shkurtojnë periudhën e gripit A (një test i pështymës në zyrën e mjekut mund të diagnostikojë cilin lloj të gripit keni) për rreth një ditë, por ka një truk – ju duhet të filloni marrjen e tyre brenda dy ditëve gjatë shfaqjes së simptomave që të kenë ndonjë efekt, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Më tutje ju duhet vetëm ti leni gjërat të rrjedhin në drejtimin e tyre, thotë Tierno.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.