A lejohet përdorimi i çajit të gjelbër në shtatzëni?

0
loading...

Çaji i gjelbër apo jeshil është i lejuar të konsumohet gjatë procesit të shtatzanisë dhe lirshëm mund të pihen një ose dy filxhanë në ditë. Megjithatë, ju nuk duhet të merrni shumë çaj të gjelbër për shkak të përmbajtjes së lartë të kafeinës në të.
Pra, 200 mg kafeinë është maksimumi i lejuar ditor duke përfshirë të gjitha pijet që përmbajnë kafeinë si kafenë, çajin, qokollatën

Çaji i gjelbër është i pasur me antioksidantë. Antioksidantë janë përbërës kimikë që mund të ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit të qelizave në trupin tonë, si dhe mund të ndihmojnë edhe për të mbrojtur nga sëmundjet e zemrës, presionin e lartë të gjakut dhe diabetin e tipit 2.

Sidoqoftë, pirja e një sasi të madhe të çajit të gjelbër mund të pengojë absorbimin acidit folik. Acidi folik është një lëndë ushqyese e rëndësishme, veçanërisht gjatë 12 javëve të para të shtatzënisë. Ajo mund të parandalojë defekte të tubave nervor si spina bifida.
Andaj në fillet e shtatzanisë është më mirë të reduktohet apo thënë më mirë, të mirret aq sasi që nuk do të shkaktojë dëmtime të tubit nervor te fetusët.
Çaji i gjelbër e vështirëson absorbimin e hekurit nga ushqimet ( jo nga mishi), andaj asesi të mirret me .

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.