A lidhet funksioni i tiroidesë me çrregullimet e menstruacioneve dhe me abortin ?

0

A lidhet funksioni i tiroidesë me çrregullimet e menstruacioneve dhe me abortin ?

🔶️Çrregullimet e gjëndrës tiroide ju pengojnë që të mbeteni shtatzënë.

🔶️Infertilitet shkakton edhe hipertiroidizmi ( i tepërt) edhe hipotiroidizmi ( i pamjaftueshëm).

🔶️Çrregullimet e gjëndrës tiroide e pengojnë prodhimin e qelizës vezë (ovulacionin).

🔶️Problemet me gjëndrën tiroide shkaktojnë edhe çrregullime të menstruacioneve, vonesë të menstruacioneve ose të shprehura dhe të çrregullta.

🔶️Çrregullimet e tiroidesë rrisin rrezikun për abort, lindje të parakohshme ose çrregullime të zhvillimit të frytit.

🔶️Kur i mbani nën kontroll çrregullimet e tiroidesë, këto probleme ka pak gjasa që të shfaqen.

Konsultohu me mjekun nëse je shtatzënë ose nëse planifikon shtatzëninë

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.