0

A mund të parandalohet sëmundja divertikulare?

Divertikujt e formuar janë të përhershëm dhe mund të hiqen vetëm me rrugë kirurgjikale. Aktualisht nuk ka trajtim për të parandaluar sëmundjen divertikulare. Pra çfarë janë formuar, janë formuar. Megjithatë, dietat e pasura me fibra janë të rekomanduara për të parandaluar konstipacionin (kapsllëkun) dhe njëkohësisht për të ulur presionin në zorrën e trashë dhe mund të ndihmojnë në parandalimin e më shumë divertikulave dhe të evitojnë përkeqësimin e situatës.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment