A ndihmojnë terapitë alternative ndaj simptomeve menopauzale?

0

Egzistojnë shumë prodhime dhe preparate që ofrohen për simptomet menopauzale. Nga prodhimet bimore dhe dietale që gjenden në treg, të cilat janë testuar , shumica janë të ashtuquajtura oestrogjene bimore apo fito-oestrogjene. Kjo përfshinë edhe prodhimet me bazë soje. Fito-oestrogjenet shiten si suplemente dietale në farmaci apo , si dhe në . Më shumë hulumtime duhen bërë për t`u siguruar nëse ndihmojnë këto tek gratë. Nuk ka mjaft nëse Tërfili i kuq dhe Cohoshi i zi (Cimicifuga Racemosa) mund të reduktojë simptomet e menopauzës. Disa njerëz kanë përjetuar dëme të rënda të mëlçisë pas përdorimit të Cohoshit të zi

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.