0

Është vështirë të parandalohet fëmiu nga infektimi nga zgjeba. Zgjeba nuk është rezultat i higjienës së dobët, dhe nuk ka lidhshmëri me ambientin e papastër. Është me rëndësi që kushdo që është i infektuar, dhe kushdo që është në kontakt me dikend që është i infektuar në familje, në shkollë apo në qendrat e kujdesit ditor, kërkon trajtim në të njejtën kohë, që të mos infektohet përsëri. Edhe individët që nuk kanë puçrra apo kruarje duhet të përfundojnë trajtimin.

Zgjeba zakonisht përhapet me kontakt direkt fizik, por mund të përhapet poashtu edhe përmes rrobeve, shtrojave, peshqirëve, sepse morri i lëkurës mund të mbijetojë disa ditë pa kontakt me lëkurën.

Rrobet dhe çarçafët duhet të pastrohen me ujë të nxehtë dhe të thahen në ajër të nxehtë. Gjërat që nuk mund të pastrohen duhen të vendosen në qese plastike për një javë para se ti përdorni. Fëmiu mund të kthehet në shkollë apo në çerdhe vetëm pasi të përfundojë trajtimin.

Changed status to publish
Add a Comment