A pëson virusi mutacione?

350 viewsMikrobiologjiaVirusi
0
loading...

Viruset mutojnë gjatë gjithë kohës, por shumica e ndryshimeve në kodin e tyre gjenetik nuk bëjnë një ndryshim të rëndësishëm.

Si rregull i përgjithshëm, ju prisni që viruset të evoluojnë të jenë më pak vdekjeprurëse në planin afatgjatë, por kjo nuk është e garantuar.

Shqetësimi është se nëse virusi mutacion, atëherë sistemi imunitar nuk e njeh më atë dhe një vaksinë specifike nuk funksionon më (siç ndodh me gripin).

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.