A shkaktojnë turshitë rrezik për hipertension dhe sulm në zemër ?

0

⭕️ PARALAJMRIM: Turshitë mund të rrisin rrezikun për hipertension dhe sulm në zemër ⭕️

✅ Sigurisht se gjatë stinës së dimrit turshitë shijojnë shumë, por duhet pasur shumë kujdes gjatë konsumimit të tyre.
🔶 Rreziku i shtypjes së lartë të gjakut mund të rritet duke ngrënë turshi, për shkak të përmbajtjes së tyre të kripës së shtuar.
🔵 turshi (psh. Kastravec turshi) përmban rreth 800mg kripë, përderisa nuk rekomandohet të përdoret me shumë se 2.4g në ditë.
🔴 Shtimi i kripës në dietën tuaj rritë presionin në enët e gjakut duke shkaktuar hipertension dhe në këtë menyre edhe rrezik per sulm në zemër apo .
🟢 Turshitë dhe ushqime të tjera të kripura bëjnë që juaj i gjakut të rritet përmes veprimit natyror të natriumit në trup.

Dr. Gojart Xh. PLLANA MD – Specialist i Kardiologjisë, punon çdo ditë pune nga ora 15:30 – 19:30 në Ordinancën Intenistike Kardiologjike “Vati ”, në lagjen Dardania, .

Termini i obliguar!

Na shkruani në inbox ose na kontaktoni përmes:
☎️ 045 108 018; 048 108 018; 049 108 018
Email: gojartpllana@gmail.com
Instagram: @gojartpllana

#drgojartpllana #vatimedical #kardiolog #cardiologist #kardiologji #cardiology #angiologji #zemra #heart #heartattack #infarkt #dhimbjegjoksi #angina #aritmi #hypertension #hypotension #medicine #familjadheshendeti #shëndeti #kosova #prishtina

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.