0

Hematuri shkakton edhe prania e gurëve. Kripërat minerale në urinën e koncentruar ndonjëherë krijojnë kristale në muret e veshkave, ose të vezikës urinare. Me kalimin e kohës, kristalet mund të bëhen gurë të vegjël dhe të fortë. Për sa kohë gurët janë aq të vegjël sa kalojnë lirshëm në aparatin urinar, ju nuk do t’i ndjeni ato. Ata shkaktojnë dhimbje kur bllokojnë kalimin e urinës dhe mund të gërvishtin muret e traktit urinar gjatë rrugës së tyre. Si rezultat i këtyre gërvishtjeve mund të keni hematuri mikroskopike ose makroskopike.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment