Ç’ёshtё Hemofilia?

814 viewsHematologjiaHemofilia
0
loading...

Hemofilia ёshtё njё çrregullim i koagulimit (mpiksjes) tё gjakut. Personat me hemofili kanёmungesё tё faktorёve tё koagulimit, proteinave qё kontrollojnё dhe ndalojnё hemoragjinё qёndodh nё organizёm. Pёr fat tё mirё ajo ёshtё njё sёmundje e rrallё, vetёm 1 nё 10,000 persona lindin me Hemofilinё A dhe 1 nё 50,000 persona me Hemofilinё B.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.