0

Çfarë e nxit shqetësimin dhe ankthin?

Çdo gjë mund të jetë një shkas për shqetësimin. Edhe kur gjërat shkojnë siç duhet, ju mund të arrini të mendoni”, por çfarë nëse të gjitha prishen?”. Ka situata të veçanta kur shqetësimi bëhet edhe më i zakonshëm. Megjithëse shkaktarë të fortë për shqetësim janë situata si:

• Paqartësitë – situata të hapura për interpretime të ndryshme.

• Risitë dhe të rejat – kështu që ne nuk kemi ndonjë përvojë për t’u rikthyer.

• E paparashikueshmja – e paqartë se si do të rezultojnë gjërat.

Aktualisht a ju duke ndonjë gjë e njohur?

Situata aktuale shëndetësore në të gjithë botën shënon të gjitha këto kritere, dhe kështu ka kuptim që njerëzit po përjetojnë shumë shqetësime. Është një situatë e pazakontë me shumë pasiguri, e cila natyrisht mund të na shtyjë të shqetësohemi dhe të ndjehemi në ankth.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment