Çfarë e shkakton kolitin ulçeroz?

0
loading...

Çfarë e shkakton kolitin ulçeroz?

Shumë teori ekzistojnë lidhur me shkakun e kolitit ulçeroz. Njerëzit me këtë sëmundje kanë anomali të sistemit imunitar, por doktorët nuk e dinë ende nëse këto anomali janë shkak apo rezultat i sëmundjes. Mendohet se sistemi imunitar i trupit reagon në mënyrë të parregullt ndaj baktereve të traktit tretës.
Koliti ulçeroz nuk shkaktohet nga stresi emocional apo nga ndjeshmëria prej disa ushqimeve dhe produkteve të tyre, ndonëse këta faktorë mund të shkaktojnë shfaqjen e disa simptomave të sëmundjes.

Asked question
Add a Comment
Write your answer.