0

Kjo sëmundje manifestohet me zvoglimin e rruazave të kuqe të gjakut.Gjatë kësaj sëmundjeje numri i eritrociteve bie nga vlera normale deri në 2-3 milion.Shpesh pagjakësia shoqërohet edhe me zvogëlimin e sasisë së hemoglobinës në rruzat e kuqe të gjakut.Personat anemikë kanë lëkurë të zbehtë,marramendje,rrahje të shpejtuara të zemrës e tjera.Kjo sëmundje zakonisht shfaqet pas gjakderdhjeve të mëdha ,helmimeve,pas malaries,ushqimit të dobët(mungesa e hekurit,albuminave)si dhe të qëndruarit e gjatë në lokale të paajrosura.Shërimi bëhet nën mbikqyrjen e mjekut.

loading...
loading...
Asked question