0

Artriti Reumatoid Juvenil është forma më e zakonshme e artritit tek fëmijët. Njësoj si në rastin e Artritit Reumatoid tek të rriturit, shkakton inflamacion të artikulacioneve, ngurtësim të artikulacioneve, dhe dëmtim të kërcit dhe kockave. Megjithatë, mundet gjithashtu të ndikojë tek rritja e fëmijës. Kjo sëmundje tek fëmijët njihet gjithashtu me emrin Artrit Idiopatik Juvenil. “Idiopatik” do të thotë që shkaku është i panjohur.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment