Çfarë është depistimi për kancerin e qafës së mitrës?

0
loading...

Depistimi/kontrolli për kancerin e qafës së mitrës është testimi për të kapur fazat parakanceroze dhe kancerin te gratë, të cilat akoma nuk kanë simptoma dhe mund të ndihen të shëndetshme, si dhe kur trajtimi ka një mundësi të lartë për shërim.
Aktualisht janë në dispozicion disa lloje testesh depistuese përfshirë Pap testin dhe testimi për HPV me rrezik të lartë.
Vaksinimi kundër HPV-së redukton në masë të konsiderueshme rrezikun për kancer të

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.