Çfarë është fruthi?

340 viewsFruthi Ind Virusi
0

Çfarë është fruthi?

Fruthi është një sëmundje infektive, shumë ngjitëse, që shkaktohet nga virusi i fruthit. Është një ndër sëmundjet infektive që prek fëmijët. Kësaj sëmundjeje, kohët e fundit po i jepet shumë rëndësi edhe për faktin, siç e thatë edhe ju, të rasteve të shumta që janë paraqitur sidomos gjatë muajit janar të këtij viti. I jepet rëndësi jo vetëm për faktin që është shtuar si numër rastesh, por edhe për faktin se kjo është një sëmundje, e cila jo gjithmonë kalon pa u vënë re. Shpeshherë ajo mund të japë edhe komplikacione, të cilat mund të jenë edhe vdekjeprurëse. Kështu që, gjithnjë e më tepër, po flitet për fruthin dhe gjithnjë e më tepër duhet të vazhdohet që të flitet për të. Ne si mjekë duhet të luajmë rolin tonë pikërisht edhe duke ndikuar te prindërit, duke i dhënë rëndësi faktit që ne duhet ta eliminojmë këtë sëmundje, që ajo të mos shfaqet më. Deri para pak vitesh, në vendin tonë kjo ishte një sëmundje që nuk ekzistonte. Prandaj duhet vazhduar puna që të mos shohim më situata të tilla të rikthimit të kësaj sëmundjeje.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.