Çfarë është menopauza?

267 viewsMenopauza
0
loading...

Çdo grua e përjeton menopauzën ndryshe, me përshtypje dhe ndjenja të ndryshme. Menopauza është përfundimi i ciklit mujor dhe infertilitetit. Menopauza ndodh kur gruaja ka patur ciklin e saj menstrual të fundit. Kjo nuk ndodh papritur. Kjo zakonisht fillon me çrregullimin e ciklit menstrual. Por nëse ka mungesë cikli menstrual për rresht 12 muaj, gruaja do ta dijë me siguri të plotë që menopauza ka përfunduar.

Mesatarisht, gratë e përjetojnë menopauzën diku rreth moshës 51 vjeç, edhe pse ajo shpesh ndodh disa vite më herët ose më vonë.

Menopauza ndodh sepse vezoret ndalojnë së prodhuari vezë. Vezoret poashtu prodhojnë hormone, prandaj ndryshimi i vezoreve ndikon në baraspeshën e hormoneve në trup. Kjo mund të shkaktojë një shumëllojshmëri të simptomeve dhe trupit i duhet ca kohë për të rregulluar ndryshimin e hormoneve.

Asked question
Add a Comment
Write your answer.