0

Qeniet njerëzore kanë aftësinë e mahnitshme për të menduar për ngjarjet e ardhshme. ‘Të mendosh përpara’ do të thotë që ne mund të parashikojmë pengesa ose probleme, dhe kjo na jep mundësinë për të planifikuar zgjidhje. Kur na ndihmon të arrijmë qëllimet tona, ‘të menduarit përpara’ mund të jetë i dobishëm. Për shembull, larja e duarve dhe distanca sociale janë gjëra të dobishme që ne mund të vendosim të bëjmë në mënyrë që të parandalojmë përhapjen e virusit. Sidoqoftë, shqetësimi është një mënyrë e ‘të menduarit përpara’ që shpesh na lë të ndjehemi të shqetësuar ose në ankth. Kur shqetësohemi tepër, shpesh mendojmë për skenarë të rasteve më të këqija dhe ndjejmë se nuk do të jemi në gjendje t’i përballojmë.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment