Çfarë është testimi për HPV?

0

Testimi për HPV është metodë testimi që bazohet në zbulimin e -së së HPV-së me rrezik të lartë në mostrat vaginale ose të qafës së mitrës. Në testimin për HPV, merret një mostër qelizash duke futur në vaginë një furçë të vogël dhe pastaj vendoset në një enë me solucion ruajtës. Mostra mund të mblidhet edhe nga vetë gruaja duke e udhëzuar paraprakisht. Megjithëse testimi për HPV është shumë i ndjeshëm në zbulimin e HPV, një test pozitiv HPV nuk konfirmon se gruaja ka parakancer; ai vetëm konfirmon se ka një me HPV. Testimi për HPV rekomandohet për çdo grua çdo 5 vjet, duke filluar nga mosha 30 vjeç. Por, edhe pse kanceri i qafës së mitrës është i rrallë para moshës 30 vjeç, depistimi mund të bëhet edhe te gratë më të reja se 30 vjeç nëse vihet re rrezik i lartë.
Botërore e Shëndetësisë rekomandon depistimin ( Pap ose HPV) për çdo grua seksualisht aktive nga mosha 30 deri në 49 vjeç, të paktën një herë në jetë dhe në mënyrë ideale më shpesh,i cili do të reduktojë nga kanceri i qafës së mitrës.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.