Çfarë funksioni ose roli kanë Limfocitet ?

451 viewsImunologjiaLimfocitet
0
loading...

Çfarë funksioni ose roli kanë Limfocitet ?

Detyra kryesore e limfocitëve është që të bëjnë dallimin e substancave të huaja siç janë p.sh. bakteriet dhe viruset si dhe largimin e tyre përmes metodës imunologjike.

Kohëzgjatja e jetesës së limfocitëve mund të ndodh për disa orësh por mund të zgjat dhe disa vitesh.

Limfocitet kanë funksione të ndryshme. Po ashtu prodhojnë dhe proteinin citokin, si dhe prodhojnë edhe antitrupathat, të cilat bëjnë eleminimin e qelizave të infektuara.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.