Çfarë i shkakton lythat?

263 viewsDermatologjiaEtiologjia Lythat
0
loading...

Lythat shkaktohen si pasojë e infeksioneve të shkaktuar nga virusët e familjes human papilloma (HPV). Ekzistojnë mbi 100 lloje të virusëve të kësaj familje. Lythat mund të dalin në çdo pjesë të trupit tuaj. Ata mund të dalin në lëkurën tuaj, brenda në gojë, në gjenitale apo në zonën tuaj rektale.

Llojet më të zakonshme të këtyre virusëve zakonisht i shkaktojnë lythat e lëkurës (zakonisht në duar dhe gishtërinj). Ndërsa, llojet e tjera të HPV-ve i shkaktojnë lythat në gjenitale dhe në zonën rektale. Disa njerëz kanë rezistencë natyrale më të madhe ndaj këtyre virusëve dhe nuk preken nga lythat lehtë.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.