0

Çfarë kuptojmë me cirkumzicion, ku konsiston procedura dhe sa zgjat ajo?

Circumcisio në gjuhën mjekësore apo latinisht, rrethprerja në gjuhën biblike apo syneti siç njihet rëndom nga populli, është një procedurë e thjeshtë kirurgjikale që konsiston në heqjen e lëkurës apo prepuciumit i cili rrethon kokën e penisit, duke sjellë komplikacione nga më të ndryshmet  që nuk duhen anashkaluar.

Kjo procedurë zgjat zakonisht 10 minuta, por mund të variojë sipas gjendjes së pacientit.

Meqë është një ndërhyrje kirurgjikale që në shumicën e rasteve kryhet me anestezi lokale, apo me gjilpërë siç i thotë populli, mund të kryhet edhe në kushte ambulatore.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment