Çfarë lloje të çështjeve të shëndetit, prekin gratë që pësojnë menopauzë të parakohshme?

0

Sikurse të gjitha gratë në menopauzë, gratë në menopauzë të parakohshme përjetojnë nivelin e ulët të estrogjenit, kur vezoret e tyre ndalojnë së prodhuari këtë hormon. Nivelet e ulëta të estrogjenit çojnë në ndryshimet e përgjithshme të shëndetit të gruas dhe rrisin rrezikun nga gjendjet e caktuara mjekësore, siç është osteoporoza. Rreziqet tjera shëndetsore të asocuara me humbjen e estrogjenit përfshijnë rrezikun e rritur për zorrën e trashë dhe kancerin e mitrës, sëmundjet periodontale, humbjen e dhëmbëve dhe formimin katarakt.

Megjithatë, krahasuar me gratë të cilat kalojnë përmes menopauzës natyrale, gratë të cilat përjetojnë menopauzë të parakohshme, e kalojnë një pjesë më të madhe të jetës sëtyre pa përfitime mbrojtëse nga estrogjeni i tyre. Kjo i vë ato në rrezik më të madh ndaj problemeve shëndetsore që janë të lidhura me menopauzën.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.