Çfarë mund ti ndihmojë gratë për ta menaxhuar menopauzën?

211 viewsMenopauza
0
loading...

Ushtrimet me gjasë nuk i reduktojnë simptomet, por mund të jenë ndihmesë për reduktimin e mbipeshës. Mund të përmirësojnë shëndetin e zemrës dhe qarkullimit të gjakut, si forcimi dhe fleksibiliteti. Shumë gra provojnë teknika relaksimi dhe frymëmarrjeje, siç janë joga, tai chi apo meditimi. Por, këto teknika nuk janë testuar, nëse reduktojnë apo jo simptomet menopauzale.

Nuk ka ndryshime të veçanta në dietë, që kanë treguar nëse përkeqësojne ose përmirësojne simptomat menopauzale. Rezultatet e testeve të ushqimeve nga soja apo suplementeve të sojës janë kontradiktore, prandaj nuk jemi në gjendje të themi me siguri të plotë, nëse ndihmojnë apo jo.

Nëse gruaja nuk është komforte gjatë aktit seksual, lubrifikantët apo yndyrërat vaginale janë në dispozicion për ti provuar.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.