Çfarë pritet pas ERCP-së?

256 viewsAKI ERCP Shumica
0

Nëse procedura ështe kryer vetëm për të marrë imazhet me rreze X, atëherë shumica e njerëzve janë gati të shkojnë në shtëpi pas një pushimi prej pak orësh. Nuk mund t’i jepet makinës, apo të pihet alkool 24 orë pas marrjes së sedativëve (qetësuesëvve). Nëse ju shkoni në shtëpi në të njëjtën ditë që bëhet ekzaminimi, është mirë të shoqëroheni nga dikush për në shtëpi dhe në shtëpi të mos jeni vetëm për 24 orë deri sa të ketë kaluar plotësisht efekti i sedativit.

Shumica e njerëzve janë në gjendje t’i rikthehen aktiviteteve normale pas 24 orëve. Efekti i sedativit bën që pacienti të kujtojë shumë pak nga procedura. Pacientit do i duhet të qëndrojë në spital për pak kohë nëse i nënshtrohet një procedure si heqja e gurëve të tëmthit, apo vendosja e stentit.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.