Çfarë roli luajnë leukocitet apo qelizat e bardha të gjakut ?

0
loading...

Çfarë roli luajnë leukocitet apo qelizat e bardha të gjakut ?

Leukocitet në organizmin e njeriut luajnë rolin mbrojtës, ku bën eliminimin e sulmuesve të huaj, kështu që në vendin ku është i infektuar mblidhet një sasi e madhe e leukociteve. Kjo dukuri ndryshe quhet edhe fagocitozë dhe është mekanizëm i rëndësishëm që i mundëson organizmit të trupit të mbrohet prej infeksioneve të ndryshme.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.