Çfarë simptomesh mund të shkaktojë menopauza?

287 viewsMenopauzaShenjatSimptomat
0
loading...

Diku rreth gjysma apo dy e treta e grave, do të kenë nxehtësi dhe djersitje gjatë menopauzës. Këto janë simptomet më të shpeshta. Nëse ndodhin gjatë natës, mund të ju çrregullojë gjumin. Por, për shumicën e grave, nxehtësia dhe djersitja janë të lehta dhe nuk shkaktojnë shumë problem. Por tek shumë gra, ato janë shumë të shpeshta.

Blicet e të nxehtit janë vala të nxehtësisë që godasin tërë trupin shumë shpesh. Kjo zgjat mesatarisht rreth tre minuta. Për shumë gra, këto ndalojnë vetvetiu brenda një viti apo dy. Por, për një të tretën e grave, mund të zgjasin më shumë se pesë vite. Për disa gra, zgjasin më shumë.

Rreth 3 në çdo 10 gra, përjetojnë thatësi vaginale gjatë ose pas menopauzës. Kjo mund të shkaktojë siklet në marrëdhëniet seksuale, dhe kjo mund ti bëjë më të shpeshta infeksionet vaginale.

Me kalimin e moshës së gruas, rreziku nga osteoporoza rritet. Kjo bën që eshtrat mund të thehen lehtësisht. Rreth kohës së menopauzës, gratë zakonisht fitojnë pak në peshë. Por, jo çdo ndryshim që ndodh në trup në këtë kohë në jetën e gruas, ka të bëjë me menopauzën. Menopauza nuk ndikon direkt në simptomet tjera siç janë: ndryshimi i disponimit, problemet me orgazmën, problemet urinare apo problemet tjera siç është dhembja e shpinës.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.