Shëndeti
Tue. Mar 28th, 2023

Çfarë është Homeostaza ?

© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
0
0

Termi homeostazë përdoret nga fiziologët për të treguar ruajtjen (mbajtjen) e kushteve stabël, apo kostante, në ambientin e brendshëm.

Praktikisht të gjitha organet dhe indet e trupit kryejnë funksione që ndihmojnë për të ruajtur këtë gjendje konstante. Për shembull, mushkëritë furnizojnë lëngun jashtëqelizor me oksigjen për të zëvendësuuar atë që përdoret vazhdimisht nga qelizat; veshkat ruajnë konstante përqëndrimet e joneve dhe aparati tretës furnizon qelizat e trupit me substanca ushqyese.

Asked question

Add a Comment

Write your answer.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.

You cannot copy content of this page