Cila është Historia e Kefirit ?

© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
0
0

Cila është Historia e Kefirit ?

loading…


Historia e kefirit

Kefiri u zbulua nga barinjtë Indianë të cilët panë që qumështi i freskët ndonjëherë thartohesh dhe mund të ishte një pije qetësuese. Ata e bënin kefirin edhe thjesht duke i shtuar qumështit kokrra gruri dhe e përzienin disa herë që të depërtonte gruri në qumësht. Kefiri mund të përgatitet me të gjithë llojet e qumështit si: qumështin e lopës, të deles, dhisë, devesë. Ai mund të përgatit edhe me qumësht soje dhe qumësht arrë kokosi. Marco Polo e ka përmëndur kefirin në udhëtimet e tij.

Pyetje të ngjashme

loading…


 

Gazeta Shëndeti Asked question

Add a Comment

 

 

Write your answer.
Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.