Cila është prognoza e një kome?

0
loading...

Cila është prognoza e një kome?

Prognoza e një kome ndryshon për gjendje të ndryshme. Shanset e shërimit të një personi varen nga shkaku i komës, nëse problemi mund të korrigjohet dhe kohëzgjatja e komës. Në qoftë se problemi mund të zgjidhet, personi shpesh mund të kthehet në nivelin e funksionimit normal. Megjithatë, në qoftë se dëmtimi i trurit është i rëndë, një person mund të bëhet i paaftë përgjithmonë ose të mos e rifitojë më kurrë vetëdijen.

Komat që vijnë si rezultat i helmimit nga drogat kanë një nivel më të lartë të rigjenerimit nga komat e lidhura me mungesën e oksigjenit.

Mund të jetë shumë e vështirë të parashikohet rigjenerimi kur një person është në koma. Çdo person është i ndryshëm dhe më e mira është të këshilloheni me mjekun. Siç edhe do të pritet, sa më gjatë të jetë një person në koma, aq më e keqe është prognoza. Megjithatë, shumë pacientë mund të zgjohen pas shumë javëve në koma. Por ata mund të kenë paaftësi të konsiderueshme.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.