0

Analiza gjaku të nevojshme

Nëse mjeku juaj mendon se keni Artrit Reumatoid, do ju kërkojë analiza gjaku që kontrollojnë për shenja inflamacioni në trup. Një analizë tjetër është analiza për faktorin reumatoid (RF) dhe “CRP” (Proteina-C-reaktive), është një analizë që mat inflamacionin në të gjithë trupin. Ky test mat një substancë të prodhuar nga mëlçia që rritet në prani të inflamacionit. Megjithatë, nuk ekziston një test i vetëm për të përcaktuar diagnozën e Artritit Reumatoid.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment