0

Acidi nikotinik apo vitamina B3 gjendet në të gjitha produktet, por më të rëndësishme janë burimet natyrore si mëlçia, mishi dhe peshku (2.5 – 16 mg/l00 g), dhe në mënyrë të konsiderueshme, më varfer gjendet te mielli dhe perimet bishtajore (1,6 – 5,0 mg/100 g).

Veçoritë e termolabilitetit dhe hidrosolubilitetit, çojnë në humbjen e saj gjatë përpunimit termik të prodhimeve (15-25%), por me kombinimin e duhur në racionin ditor me prodhime ushqimore shtazore (mish, mëlçi, vezë, qumësht) dhe bimore (perimet bishtajore, grurë dhe patate), nuk mund të vijë në manifestimin e mungesës së kësaj vitamine apo vitaminës B3.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment