0

Cilat janë dobitë shëndetësore të Mangos ?

Në saje të vitaminave që përmban fryti i mangos është i dobishëm për sistemin nervor, lëkurë dhe flokët. Pasi që përmban vitaminat A, C, E së bashku me hekur dhe kalium mangoja ndihmon në sistemin e tretjes. Është i dobishëm edhe për veshkë pastron gjakun dhe përmban acide të nevojshme për organizmin.

Pija e përgatitur nga mangoja e pjekur në hi të nxehtë që përzihet me ujë dhe sheqer është e dobishme për kurimin e disa sëmundjeve. Kjo pije parandalon humbjen e kripërave dhe hekurit nga organizmi gjatë muajve të verës

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment