0

Efektet anësore të ibuprofenit

Mund të keni të përziera, të vjella, dhimbje koke, diarre, konstipacion, marrje mendsh ose përgjumje. Nëse ndonjë prej këtyre efekteve vazhdon ose përkeqësohet, njoftoni menjëherë mjekun ose farmacistin tuaj.

Nëse mjeku juaj e ka udhëzuar këtë ilaç, mos harroni se ai ose ajo ka gjykuar që përfitimi për ju është më i madh se rreziku i efekteve anësore. Shumë njerëz që e përdorin këtë ilaç nuk kanë efekte anësore serioze.

Ky ilaç mund të shkaktojë hipertension(shtypje e lartë e gjakut). Kontrolloni rregullisht tensionin e gjakut dhe tregojini mjekut nëse ju rritet tensioni.

Tregojini mjekut tuaj menjëherë nëse keni ndonjë efekt serioz anësor, duke përfshirë: fryerje të lehtë / gjakderdhje, ndryshime në dëgjim (të tilla si zhurmë në vesh), ndryshime mendore / gjendje shpirtërore, ngurtësim të pashpjegueshëm të qafës, shenja të problemeve në veshka (të tilla si ndryshimi në sasinë e urinës), ndryshimet në shikim, simptomat e dështimit të zemrës (siç janë fryrjet e këmbëve / këmbët, lodhja e pazakontë, shtimi i pazakontë / i papritur i peshës).

Ky ilaç rrallë mund të shkaktojë sëmundje serioze (ndoshta fatale) të mëlçisë. Merrni ndihmë mjekësore menjëherë nëse keni ndonjë simptomë të dëmtimit të mëlçisë, duke përfshirë: urinë të errët, të përziera / vjellje të vazhdueshme / humbje të oreksit, dhimbje stomaku / barku, zverdhje të syve / lëkurës.

Një reagim shumë serioz alergjik ndaj këtij ilaçi mund të jetë shumë i rrallë. Sidoqoftë, merrni ndihmën mjekësore menjëherë nëse vëreni ndonjë simptomë të një reaksioni serioz alergjik, që përfshin: skuqjen, kruajtjen / ënjtjen (veçanërisht të fytyrës / gjuhës / fytit), marrje mendsh, probleme me frymëmarrjen.

Kjo nuk është një listë e plotë e efekteve anësore të mundshme.

Nëse vëreni efekte të tjera që nuk janë renditur më lart, kontaktoni mjekun ose farmacistin tuaj.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment