Cilat jane efektet anesore te paracetamolit?

0
loading...

Ekspertët paralajmërojnë se marrja dhe përdorimi i tepërt i paracetamollit mund të jetë i dëmshëm për mëlçinë po aq sa disa sëmundje serioze. Helmimet që shkaktohen nga përdorimi i tepërt i paracetamolit mund ta dëmtojnë mëlçinë, mund të jenë të vështira për t’u trajtuar e kuruar dhe mund të jenë fatale.

Hulumtuesit besojnë se zbulimet e tyre mund të ndikojnë që në të ardhmen të kryhen më shumë studime për të t’I kuruar dëmet që shkaktohen nga përdorimi i tepërt i ilaçeve. e Universitetit Edinburgh e kishin studiuar ndikimin e paracetamolit në qeliza të mëlçisë te njerëzit dhe në indin e minjve. Testimet e tyre tregojnë se në kushte të caktuara, paracetamoli mund ta dëmtojë mëlçinë duke shkaktuar dëme në lidhjet vitale strukturore mes qelizave të afërta në organ.

thonë se lloji i dëmit që iu shkaktohet qelizave si pasojë e përdorimit të tepërt të paracetamolit është i ngjashëm me dëmet që shkaktohen nga hepatiti dhe kanceri.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.