Cilat janë format alotropike të karbonit ?

172 viewsKimiaKarboni
0
loading...

Cilat janë format alotropike të karbonit ?

Karboni ka tre forma alotropike dhe një forme ekzotike :

  • Diamanti (hibridizim sp³, minerali me i forte qe njihet)
  • Grafiti (hibridizim sp², një ndër substancat më të buta)
  • Fulereni (hibridizim sp², molekula nanometrike me siperfaqe prej grafiti)
  • Karboni amorf (që nuk eshte plotesisht alotrop)
No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.