0

Cilat janë karakteristikat e kardiomiopatisë takotsubo ?

Karakteristikat e kardiomiopatisë takotsubo janë :

Dhimbje në kraharor dhe vështirësi në frymëmarrje pas një stresi të rëndë (emocional apo fizik).
Parregullsi në elektrokardiogramë që imitojnë ato të një ataku në zemër.
Nuk ka prova të një bllokimi të arterieve koronare.
Parregullsi në lëvizjet e ventrikulës (barkushes) së majtë.
Fryrje e ventrikulës së majtë.
Rimëkëmbje brenda një muaji

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment