0

Cilat janë llojet e leukociteve ?

Llojet dhe norma e rruazave të bardha të gjakut

Leukocitet formohen në palcën eshtërore dhe në nyjat limfatike, mirëpo ekzistojnë pesë tipa të ndryshëm: neutrofilet, limfocitet, monocitet, eozinofilet dhe bazofilet.

Kur bëhet testi i përgjithshëm i gjakut, numri i tyre llogaritet nëpërmjet formulës së rruazave të bardha të gjakut.

Njeriu i shëndetshëm ka nga 5 deri në 9 mijë rruaza të bardha të gjakut në një milimetër kub, gjë që na tregon që leukocitet janë rreth 1.000 herë më të vogla se eritrocitet.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment