0

Cilat janë llojet e Skizofrenisë ?

  1. Skizofrenia paranoide – personi ndihet jashtëzakonisht i dyshimtë, i persekutuar, ndjenja madhështie, apo kombinim i të gjitha këtyre emocioneve.
  2. Skizofrenia e çorganizuar- personi është shpesh i palidhur në shprehje dhe mendime, por mund të mos ketë deluzione.
  3. Skizofrenia katatonike – personi është i tërhequr, nuk flet, negativ dhe shpesh merr pozita të pazakonshme të trupit.
  4. Skizofrenia skizo-afektive – individi ka simptoma të skizofrenisë dhe çrregullimit të humorit, të tillë si depresioni.
Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment