0

Cilat janë ndryshimet e zakonshme të ëndrrave gjatë shtatzënisë ?

Ndryshimet e zakonshme të ëndrrave gjatë shtatzënisë:

1. Janë më reale

Gjatë shtatzënisë ëndrrat me situata, imazhe të qarta dhe njerëz realë janë më të shpeshta, aq sa ndonjëherë bëhet e vështirë për ta ndarë realitetin prej saj.

2. Më të shpeshta

Shumë gra besojnë se kanë parë më shumë ëndrra gjatë shtatzënisë. Është e mundur, pasi disa gra flenë më shumë gjatë pritjes së ëmbël, gjë që rrit shanset për të parë më shumë ëndrra.

3. Ëndrrat lidhen me shtatzëninë ose mëmësinë

Sigurisht ardhja e një fëmijë të bën të ndjesh emocione në çdo moment të ditës. Prej kësaj ndjesa dhe ndoshta prej frikës, pasigurisë apo ankthit të pritjes, është normale të shihni ëndrra me bebe. Shumica e grave ëndërrojnë sikur fëmija e tyre ka nisur të flasë, të tjera zbulojnë emrin në një ëndërr e ndërsa në pjesë gjininë.

4. Ëndrrat ankthioze

Mos u surprizoni Me kusht që shihni ëndrra që ju shkaktojnë ankth. Të bëhesh gati për një fëmijë kërkon kohë dhe shumë energji. Krahas emocioneve pozitive, vijnë dhe frikërat. Është krejtësisht normale që çfarë mendon truri juaj gjatë ditës të shfaqet nëpër ëndrra.

5. Makthe

Ka shanse që gjatë shtatzënisë makthet gjatë natës të jenë më të shtuara. Ato vijnë në forma të ndryshme, por më të shpeshtat janë: ëndrrat që lidhen me humbjen e bebit, rrëzimin e tij, apo një abort spontan.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment