0

Cilat janë përfitimet e uljes së HbA1c?

Dy studime në shkallë të gjerë – Studimi i ardhshëm i diabetit në Mbretërinë e Bashkuar (UKPDS) dhe Kontrolli i Diabetit dhe Komplikimet (DCCT) – treguan se përmirësimi i HbA1c me 1% (ose 11 mmol / mol) për njerëzit me diabet të tipit 1 Komplikimet microvascular përfshijnë: Retinopatia Nevropati Nefropatia diabetike (sëmundja e veshkave) Hulumtimet kanë treguar gjithashtu se njerëzit me diabet tip 2 që reduktojnë nivelin e tyre të HbA1c me 1% janë: 19% më pak ka gjasa të vuajnë nga katarakte 16% më pak ka gjasa të vuajnë dështimin e zemrës 43% më pak ka gjasa të vuajnë amputim ose vdekje për shkak të sëmundjes vaskulare periferike

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment