0

Futjet më të larta të magnezit mund të zvogëlojnë rrezikun e goditjes në tru.
Magnezi është i përfshirë në formimin e kockave dhe ndikon në aktivitetet e qelizave kockore. Magnezi gjithashtu ndikon në përqendrimin e hormonit paratiroid dhe formës aktive të vitaminës D, të cilat janë rregullatorët kryesorë të homeostazës së kockave.
Personat që pësojnë dhimbje koke migrenoze, kanë nivele më të ulëta të magnezit në serum dhe inde.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment