0

Simptomat dhe shenjat e anemisë ndryshojnë në varësi të shkakut të anemisë. Mund të përfshijnë:

– Lodhja

– Dobësi

– Lëkura e zbehtë ose e verdhë

– Rrahje zemre e parregullt

– Shkurtesa e frymëmarrjes

– Marramendje

– Dhimbje kraharori

– Duar dhe këmbë të ftohta

– Dhimbje koke

– Çrregullimi i përqendrimit

– Mpirje në duart dhe këmbët

– Gjendja e nervozizmit

– Ushtimë në veshë

– Çarje në buzë dhe plagë në gojë

– Çarje e shpejtë e thonjve,

– Humbja e flokëve

Në fazat e hershme të anemisë, simptomat mund të jenë shumë të lehta. Megjithatë, ndërsa anemia përkeqësohet, simptomat përkeqësohen.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment