Cilat janë shenjat dhe simptomat e bulimisë ?

0
loading...

Cilat janë shenjat dhe simptomat e bulimisë ?

Shenjat dhe simptomat e bulimisë mund të përfshijnë:

Preokupimi me formën dhe peshën e trupit tuaj;

Frika e vazhdueshme nga shtimi në peshë;
Episodet e përsëritura të të ngrënit sasi të mëdha të ushqimit në një racion;
Ndjenja e një humbjeje të vetëkontrollit gjatë ngrënjes;

Vjellja e provokuar vetë ose ushtrimi i tepruar për të mos fituar peshë pas ngrënjës;

Përdorimi i laksativëve pas ngrënjës kur nuk janë të nevojshme;
Agjërimi, kufizimi i kalorive ose shmangia e ushqimeve të caktuara;
Përdorimi i shtojcave dietike ose produkteve bimore tepër për humbjen e peshës;

Asked question
Add a Comment
Write your answer.