0

– Etje e shtuar, pra pirja e ujit në sasi të madhe

– Urinim i shpeshtë dhe në sasi të madhe si ditën ashtu edhe natën

– Tharje e gojës

– Shtim i oreksit mirëpo kemi humbje në peshë

– Lodhje më tepër se zakonisht

– Dhimbje stomaku

– Shikim i mjegullt

– Mungesë në përqendrim

– Mpirje e duarve apo e këmbëve

– Plagë të ndryshme që mezi mbyllen

– Infeksione të ndryshme

– Mirëpo nuk duhet harruar asnjëherë se në shumicën e rasteve, diabeti tip2 mund të mos shfaqë fare shenja për vite me radhë dhe vetëm kur të përparojë sëmundja shumë shfaqen shenja klinike të cilat janë tipike për sëmundjen e sheqerit dhe atëherë është lehtë për ta bërë diagnozën.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment