Cilat janë shenjat dhe simptomat e glaukomës?

197 viewsOftalmologjia
0
loading...

 

Cilat janë shenjat dhe simptomat e glaukomës?

Shumica e njerëzve me glaukomë me kënd të hapur s’ kanë simptoma. Nëse simptomat zhvillohen, zakonisht do të zhvillohen vonë në sëmundje. Kjo është arsyeja pse glaukoma shpesh quhet “hajdut i poshtër i shikimit”. Shenja kryesore është zakonisht një humbje e shikimit anësor, ose periferik.

Simptomat e glaukomës me  kënd të mbyllur zakonisht shfaqen më shpejt dhe janë më të dukshme. Dëmtimi mund të ndodhë shpejt. Nëse keni ndonjë prej këtyre simptomave, kërkoni kujdesin mjekësor menjëherë:
-Nëse i shihni dritat me një hije përreth
-Keni humbje të vizionit
-Keni skuqje në syrin tuaj
-Syri që duket si i mjegulluar (veçanërisht te foshnjat)
-dhimbje stomaku ose të vjella
-dhimbje në sy

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.