0

Cilat janë shenjat dhe simptomat e gripit?

Ethe

Gripi gjithmonë shkakton rritje të temperaturës. Këto njihen si ethe.

Edhe pse alarmante, nuk është e pazakontë që fëmijët e vegjël të kenë temperaturë më të lartë së të rriturit.
Simptoma të tjera përfshijnë të dridhura, djersitje ose të ftohtë pavarësisht temperaturës së lartë të trupit tuaj. Shumica e etheve zgjasin për më pak se një javë, zakonisht rreth tri deri në katër ditë.

Kollë

Një kollë e thatë, e vazhdueshme është e zakonshme për gripin. Kollitja mund të përkeqësohet, duke u bërë e parehatshme dhe e dhimbshme. Ju gjithashtu mund të keni probleme me
frymëmarrjen. Kolla kur keni grip mund të zgjasi deri në 2 javë.

Dhimbje e muskujve

Dhimbjet muskulore kur jeni me grip janë tepër të zakonshme Shpesh mund të jenë të rënda, duke e bërë të vështirë lëvizjen.

Dhimbje koke

Simptoma juaj e parë e gripit mund të jetë dhimbja e rëndë e kokës.

Lodhje

Ndjenja e lodhjes është një simptomë që fillon në momentin që ju jeni me grip. Kjo ndjenjë kalon në momentin që ju merrni veten nga gripi.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment