0

Cilat janë shenjat dhe simptomat e një prostate të zmadhuar?

Në shumë raste, kjo hapje tubulare e prostatës bëhen e tendosur dhe shtrënguar me zmadhimin e prostatës. Prandaj fillojnë të shfaqen edhe problemet e para me vështirësinë për të urinuar.

Disa nga simptomat që paralajmërojnë për zmadhim të prostatës janë:
Ndjesia e moszbrazjes plotësisht të fshikëzës kur përfundoni së urinuar
Nevoja për të urinuar sërish edhe pas 2 orësh pas urinimit
Urinim i shpeshtë natën (nokturi)
Urinim me ndërprerje
Nevojë për sforcim kur urinoni
Rrjedhje e dobët e urinës
Vështirësi në nxjerrjen e urinës
Çfarë duhet të bëni nëse mendoni se keni zmadhim të prostatës?

Prostata e zmadhuar do të thotë që madhësia e gjëndrës është rritur më shumë se normalisht – nuk është rritje kancerogjenem prandaj edhe termi mjekësor është hiperplazia beninje prostatike. Megjithatë, simptomat e prostatës së zmadhuar mund të jenë të ngjashme me kancerin e prostatës, prandaj nëse përjetoni këto shenja, është mirë të bëni një kontroll mjekësor.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment