Cilat janë shenjat dhe simptomat e një reaksioni alergjik?

0
loading...

Cilat janë shenjat dhe simptomat e një reaksioni alergjik?

Simptomat më të shpeshta të një reaksioni alergji i shkaktuar si rezultat i një alergjeni të inhaluar ose të prekur në lëkurë janë:

-Sy të skuqur, të lotuar dhe që kruhen

-Teshtitje

-Hundë e skuqur, e rrjedhshme dhe që kruhet

-Puçrra në formë njollash

-Urtikarie (puçrra të ngritura)

-Ndjenjë lodhjeje, plogështi.

-Dhimbje barku dhe të vjellura

-Diarre

-Edemë lokale e lëkurës, kruarje, skuqje dhe dhimbje

Asked question
Add a Comment
Write your answer.